היקב

אודות היקב

מתוך אהבה וסקרנות עמוקים התחלתי ללמוד את תורת היין, הענבים והכרמים במבחר קורסים בארץ: אוניברסיטת אריאל, בי"ס ליין שורק ויקב אמפורה.
בשנת 2010 ייצרתי את היין הראשון שלי, כמה עשרות בקבוקים. שנה אח"כ ייצרתי כמה מאות ובבציר 2012 הגעתי לכאלף בקבוקים ועוד היד נטויה.
במקביל בניתי את היקב בחצר הבית, המבנה והפעילות משתלבים בצורה הרמונית נפלאה בחיי המשפחה. אני משתדל לייצר יין גם מזנים פחות נפוצים כגון קריניאן, קברנה פרנק, סנג'ובזה ואחרים. אני עושה זאת מתוך עניין אישי וגם מתוך אמונה שזנים אלה מתאימים לאופי הישראלי של הארץ.


בתהליך בחירת הענבים והייצור אני מקפיד ליישם את ה"תורה" שלמדתי ואת הניסיון שצברתי על מנת להביא לכך שאקבל יין איכותי שיהיה לשמחת השותים אותו.

לאחר השריה קרה קצרה מתחילה תסיסה (במיכלי נירוסטה) למשך כשבועיים בטמפרטורות של 23-25 מעלות.  כאשר בסוף תהליך הסחיטה מועבר כל אחד מהיינות ליישון נפרד בחבית עץ אלון צרפתי למשך כמה חודשים.
אנחנו מייצרים את היינות בתהליכי עבודה ידנית תוך הקפדה על איכות ובקרת התהליך, במבנה עץ מבוקר טמפרטורה בחצר הבית